Snelkoppeling

Een snelkoppeling voor gas en lucht, ook bekend als een snelkoppeling of snelkoppelingssysteem, is een fitting die wordt gebruikt om snel en gemakkelijk gas- en luchtleidingen aan te sluiten en los te koppelen zonder het gebruik van gereedschap.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en functies van snelkoppelingen voor gas en lucht: Snel en gemakkelijk: Het belangrijkste voordeel van snelkoppelingen is dat ze eenvoudig en snel kunnen worden aangesloten en losgekoppeld zonder het gebruik van gereedschap.

Dit bespaart tijd en moeite bij onderhoud of installatie.
Dubbele afsluiting: Veel snelkoppelingen hebben een dubbele afsluiting, wat betekent dat ze zowel de lucht- of gasstroom als de vloeistofstroom afsluiten wanneer ze worden losgekoppeld. Dit minimaliseert lekkage.

Veiligheid: Snelkoppelingen zijn ontworpen om een veilige afdichting te bieden en te voorkomen dat lucht of gas ontsnapt wanneer ze zijn aangesloten.

Materiaalkeuze: Het materiaal waaruit snelkoppelingen zijn gemaakt, kan variëren, afhankelijk van de toepassing. Veelvoorkomende materialen zijn messing, roestvrij staal en kunststof.
Artikelnummer Materiaal Aansluiting 1: Aansluiting 2:
573.233 Messing Male Snelkoppeling Slangpilaar DN8
573.231 Messing Male Snelkoppeling BSPP 3/8-19" Links Wartel
573.232 Messing Female Snelkoppeling Slangpilaar DN8